Instructies Pandoratrail 2.0

De Pandoratrail 2.0 van vorig jaar was met zestien groepen een succes en in oktober is het tijd voor een tweede editie! Ben jij klaar voor een nachtelijke tocht van 17 tot 20 kilometer? Dit gaat gebeuren op de avond van 19 oktober 2019. We gaan de omgeving Punthorst Overijssel verkennen.

Deelname is mogelijk in groep van minimaal 4 personen of maximaal 8. Deelnemers onder de 13 jaar moeten een handtekening van hun ouders/voogd laten zien bij de inschrijving. Een nachtwandeling kan toch voor de nodige spanning zorgen. Voor groepen met mensen onder de 18 jaar geldt dat er minstens twee volwassenen meelopen.

Een klein deel van het inschrijvingsgeld gaat naar de boswachterij van het gebied dat de tocht doorkruist. Dit om tochten als deze in het gebied mogelijk te maken, ook in de toekomst.

De tijd wordt genoteerd van wanneer je start, en krijg je het eerste deel van de route mee. Onderweg moet je opdrachten vervullen om het volgende deel van de route te krijgen.

Ergens halverwege kom je op een post waar je iets warms krijgt, dit is vaak zeer welkom. Ook hier krijg je dan het vervolg van de route.

Gelukkig hebben we weer de medewerking gekregen van een boswachterij, zodat we dit fantastische evenement weer door kunnen laten gaan. Want wat is er mooier om te kunnen zeggen op maandagochtend aan je vrienden/collega’s dat je op zaterdag avond/nacht in een bos rondliep.

Bij het eindpunt wordt je tijd wederom genoteerd, en er wordt ook na gekeken of je alle handtekeningen hebt verzameld van de posten. Ben je hierin de snelste als groep geweest dan wordt je dus de winnaar van de 2e pandoratrail 2.0.

Je auto staat natuurlijk bij het beginpunt, hier hebben wij een busje voor geregeld, zodat de bestuurders naar hun auto kunnen worden gebracht.